خدمات تأمین مالی
تأمین سرمایه تمدن

 

تأمین مالی شرکت ها به چند روش اصلی زیر صورت می گیرد:

- تأمین مالی از طریق ابزار بدهی

- تأمین مالی از طریق ابزار سرمایه

- تأمین مالی بین المللی

اوراق مشارکت

این نوع اوراق برای پروژه‌هایی مناسب می‌باشد که در آن متقاضی انتشار اوراق، بخشی از تأمین مالی مورد نیاز را از طریق منابع داخلی خود انجام داده باشد. در این نوع اوراق سود علی‌الحساب به صورت دوره‌ای به سرمایه‌گذاران پرداخت می‌گردد و در پایان پروژه سود قطعی محاسبه گردیده و اختلاف سود به سرمایه‌گذاران پرداخت می‌گردد.

اوراق اجاره

اوراق اجاره، اوراق بهادار با قابلیت معامله در بازار ثانویه‌ است که در آن بانی یک دارایی را به ناشر منتقل نموده و پس از عقد یک قرارداد اجاره و پرداخت اجاره بها، در طی عمر اوراق از منافع دارایی استفاده می‌نماید و در نهایت در پایان عمر اوراق، دارایی مجدداً به بانی منتقل می‌گردد. دارایی ذکر شده می‌تواند شامل زمین، تأسیسات، ساختمان، ماشین آلات و تجهیزات و وسایل حمل و نقل باشد.

اوراق مرابحه

این نوع اوراق بر پایه بیع مرابحه می‌باشد که در آن فروشنده بهای تمام شده کالایی را به اطلاع خریدار می‌رساند و تقاضای مبلغی به عنوان سود می‌نماید. در این روش ناشر اوراق از طرف سرمایه‌گذاران اقدام به خرید مواد و کالای مورد نیاز بانی می‌نماید و برپایه بیع مرابحه به قیمتی بالاتر آن را به بانی می‌فروشد. استفاده از این روش تأمین مالی برای تأمین کالا و مواد رایج است.

اوراق استصناع

در اوراق  استصناع یا همان سفارش ساخت، ناشر اوراق در قبال ساخت یک دارایی مبلغی به سازنده (پیمانکار) پرداخت نموده و دارایی تکمیل شده را به بانی می‌فروشد. در اوراق استصناع به طور معمول کالای موضوع استصناع در ابتدای انتشار موجود نیست و سازنده در آینده آن را ساخته و تحویل می‌دهد.

اوراق مضاربه

اوراق مضاربه جهت انجام فعالیت‌های تجاری، بازرگانی منتشر می‌گردد و در این نوع اوراق ناشر از طرف سرمایه‌گذاران، با بانی جهت انجام طرح تجاری اقدام به عقد قرارداد مضاربه می‌نماید.

اوراق وکالت

قرارداد وكالت قراردادي است كه به سبب آن يكي از طرفين، ديگري را براي انجام امري نايب خود قرار مي‌دهد. جهت انجام فعاليت‌هاي اقتصادي مبتني بر معاملات موضوع عقود اسلامي با هدف كسب سود از طريق اقداماتي از قبيل خريد، فروش، اجاره، ساخت يا ايجاد دارايي  منتشر می‌گردد.

اوراق خرید دین

در اوراق خرید دین بانی می‌تواند مطالبات و اسناد مدت دار خود را به کسر به سرمایه‌گذاران بفروشد و اقدام به تأمین مالی نماید.  مطالبات مدت دارشرکت متقاضی باید بر مبنای قرارداد معینی در قالب یکی از عقود مبادله­ای از قبیل فروش اقساطی و اجاره به شرط تملیک و جعاله ( به استثنای سلف) ایجاد شده باشند. شرکت متقاضی این نوع تأمین مالی می­تواند حداکثر به میزان 50 درصد مطالبات واجد شرایط خود اقدام به تأمین مالی از طریق بازار سرمایه نماید.

اوراق منفعت

اوراق منفعت نماینده مالکیت دارنده اوراق بر منافع آینده یک دارایی است، این ابزار بازار سرمایه برای تأمین مالی شرکت‌های ارائه دهنده خدمات مناسب می­باشد.

اوراق رهنی

در اوراق رهنی بانی می‌تواند مطالبات و اسناد مدت دار رهنی خود را به کسر به سرمایه‌گذاران بفروشد و اقدام به تأمین مالی نماید. این شیوۀ تأمین مالی همانند اوراق خرید دین برای شرکتهای فعال در صنایع لیزینگ، داروسازی، بانکداری و پیمانکاری که دارای مطالبات بلند مدت هستند مناسب می­باشد. تأمین مالی با بهره­ گیری از این شیوه، با توجه به وجود وثایق رهنی می­تواند بیش از 50 درصد میزان مطالبات باشد.

قراداد سلف موازی استاندارد

قراردادی است که بر اساس آن عرضه کننده مقدار معینی از دارایی پایه را بر اساس مشخصات قرارداد سلف به صورت نقدی به فروش می رساند تا در دوره ی تحویل به خریدار تسلیم کند.در این نوع قرارداد ابتدا باید دارایی پایه در بازار اولیه عرضه شود و توسط خریداران مورد معامله قرار گیرد ؛ سپس خریداران با تسویه ی قرارداد با فروشنده ،می توانند در بازار ثانویه دارایی خریداری شده را به صورت سلف موازی استاندارد عرضه نمایند.

گواهی سپرده سرمایه‌گذاری

گواهی سپرده ویژه سرمایه‌گذاری، اوراق بهاداری است که سازمان‌ها و ارگان‌ها و مؤسسات مالی برای تأمین بخشی از هزینه‌های مالی با اخذ مجوز از بانک مرکزی منتشر می‌کنند. در حال حاضر این ابزاربدهی بیشتر برای تأمین مالی کوتاه­مدت بانک­ها، جهت تأمین کسری اتاق پایاپای، تأمین نقدینگی و منبع پرداخت تسهیلات و جمع آوری وجوه سرگردان و آزاد نزد مردم استفاده می ­شود.

استقراض (بدهی)

در این شیوۀ تأمین مالی، شرکت­‌ها از طریق ابزارهای بین­‌المللی تأمین مالی مانند فاینانس، ریفاینانس و دریافت انواع وام­‌های بین‌­المللی اقدام به تأمین مالی می‌نمایند. این ابزار تأمین مالی برای شرکت­‌هایی با رتبه اعتباری بالا و درآمد ارزی مناسب، برای سرمایه­‌گذاران خارجی جذاب است.

جذب سرمایه گذار خارجی

در شرایط ثبات اقتصادی و سیاسی، سرمایه‌­گذاران خارجی با قبول ریسک در طرح‌­ها و پروژه­‌های با خرید سهام شرکت های مورد نظر سرمایه گذاری می‌­کنند. این شیوۀ تأمین مالی بیشتر از طریق تملیک و ادغام صورت می‌­پذیرد.

صندوق مخاطره‌پذیر

صندوق‌های سرمایه گذاری مخاطره پذیر در شرکت های نو پای کوچک و متوسط  با امکان رشد سریع سرمایه‌گذاری کنند. هدف از تشکیل این نوع صندوق‌ها، جمع‌آوری سرمایه از سرمایه‌گذاران و سرمایه‌گذاری در شرکت‌های در حال رشد، فناور و دارای پتانسیل رشد زیاد با هدف کسب بیشترین بازده اقتصادی ممکن در برابر پذیرش ریسک بالا است.

 

تجاری سازی دارایی‌های فکری

تجاری سازی دارایی‌های فکری مجموعه‌ای از خدمات شامل انجام مطالعات اقتصادی در زمینه قابلیت تجاری سازی دارایی فکری، تهیه برنامه کسب و کار بر مبنای آن و ارزشگذاری دارایی فکری می‌باشد. ارائۀ خدمات یاد شده به طور عمده با رویکرد عرضۀ دارایی فکری در بازار دارایی های فکری فرابورس ایران صورت می‌گیرد. 

 

تأمین مالی جمعی

در تأمین مالی جمعی، سرمایه‌گذاران خرد از طریق پلتفرمهای تحت نظارت فرابورس به طور مستقیم در تأمین مالی طرحهای شرکت‌ها سهیم می‌شوند. این روش تأمین مالی برای شرکت‌های کوچک و متوسط و طرح‌های کوتاه مدت مناسب‌تر است.

افزایش سرمایه

افزایش سرمایه یکی از روش‌های شرکت‌ها برای توسعه ی فعالیت ها، طرح های جدید و تأمین نقدینگی لازم برای اجرایی­سازی پروژه­ها می‌باشد. انواع روش های افزایش سرمایه به شرح ذیل است:

  1. افزایش سرمایه از محل سود انباشته
  2. افزایش سرمایه از محل آورده نقدی و مطالبات حال شده سهامداران
  3. افزایش سرمایه از طریق آورده نقدی سهامداران جدید با سلب حق تقدم ازسهامداران قبلی شرکت
  4. افزایش سرمایه از طریق تجدید ارزیابی دارایی‌ها

 

پذیره نویسی عمومی شرکت‌های سهامی عام در شرف تاسیس

این شیوه تامین مالی به منظور استفاده از ظرفیت‌های عرضه عمومی سهام «شرکت‌های سهامی عام در شرف تاسیس» و همچنین اجرایی سازی طرح‌ها و پروژه ها در قالب ایجاد «شرکت-پروژه» مناسب می‌باشد. ‌

 

پذیرش شرکت‌ها

شرکت‌ها با پذیرش در بازار سرمایه می‌توانند از مزایایی مانند معافیت‌های مالیاتی، افزایش نقدشوندگی سهم، امکان استفاده از سهم به عنوان وثیقه، تسهیل روند تأمین مالی و . . . بهره‌مند گردند.

 

تأسیس صندوق سرمایه‌گذاری

درحال حاضر قوانین و رویه اجرایی صندوق­های سرمایه‌گذاری ذیل جهت تأمین مالی پروژه‌ها وجود دارد:

         صندوق سرمایه گذاری زمین و ساختمان 

موضوع فعالیت این صندوق، جمع‌آوری وجوه از سرمایه‌گذاران، ساخت پروژه ساختمانی از محل وجوه جمع‌آوری‌شده است که در پایان عمر صندوق واحدهای ساختمانی پروژه یادشده به فروش رفته و درنهایت عواید ناشی از آن میان سرمایه‌گذاران تقسیم می­گردد.

         صندوق سرمایه‌گذاری پروژه

در این نوع تأمین مالی با تشکیل شرکت پروژه، منابع جمع ­آوری شده و جهت اجرای پروژه تخصیص می‌یابد. یکی از مزایای تأسیس این صندوق این است که در پایان دورۀ تأسیس و اجرایی­ سازی پروژۀ موضوع تأمین مالی این امکان وجود دارد که شرکت پروژه تبدیل به شرکت سهامی عام شده و دارندگان واحدهای صندوق، درشرکت مذکور سهامدار شوند. در این حالت واحد ها به سهام شرکتی با عمر نامحدود تبدیل شده و این امکان وجود خواهد داشت که سهام در دست سهامداران جدید در بازار بورس یا فرابورس معامله گردند.

خدمات تمدن

برای اطلاعات بیشتر روی هر آیکون کلیک کنید.

خدمات مالی

مشاوره مالی

مدیریت دارایی‌ها

صندوق سرمایه‌گذاری

درباره تمدن

شرکت تأمین‌ سرمایه تمدن (سهامی عام) ، به عنوان فعالترین تأمین سرمایه کشور برای چهار سال متوالی به انتخاب سازمان بورس و اوراق بهادار، با هدف ارائه سبد کاملی از خدمات مالی به مشتریان خود در تاریخ ۱۳۹۰/۱۲/۲۱ با شماره ۴۲۲۵۵۸ در اداره ثبت شرکت‌ها و مؤسسات غیر تجاری تهران به ثبت رسیده و فعالیت رسمی خود را از تاریخ ۱۳۹۰/۱۲/۲۷ با اخذ مجوز فعالیت از سازمان بورس و اوراق بهادار آغاز نموده است.

تماس با ما

 نشانی دفتر مرکزی : میدان آرژانتین، بلوار بیهقی، خیابان چهاردهم غربی، پلاک ۶

 ۰۲۱-۸۸۱۷۱۷۹۴-۵

 info@tamadonib.com

 Tamadonib.com

 

                

 

اشتراک در خبرنامه تمدن

The subscriber's email address.
X